Сталева чи мідна турка для кави: яку обрати?

Львів’яни особливо славляться любов’ю до різного виду кави - саме в нашому міста знаходиться величезна кількість кав’ярень та ресторанів, де її готують виключно у турках - саме така кава зазвичай є найсмачнішою. Кавомани добре знають, наскільки важливо правильно обирати турки для кави - від того, якою буде турка, буде залежати смак приготованої кави, а гарний дизайн турки завжди буде доповнювати наповнення вашої кухні.  

Звісно, естетичне задоволення тільки посилює задоволення від самої кави. Однак найбільше запитань при купівлі турки викликає матеріал, з якого виготовляють турку - мідь або сталь. Як мідні, так і сталеві турки представлені в широкому асортименті на сайті “Мир Посуды”. 

Особливості сталевих та мідних турок для кави 

турка

Сталеві турки для кави володіють високою інертністю нержавійного сплаву - в цьому, власне, і полягає головна особливість сталевих турок для кави.  

Мідні турки володіють значно більшою кількістю суттєвих переваг: 

  • Довговічність. Мідні турки служитимуть довго, однак, якщо мідну турку зроблено недобросовісним виробником, ви ризикуєте завдати шкоду своєму організмові - така мідь виділяє шкідливі речовини. Тільки якісна, покрита харчовим оловом турка не завдасть шкоди вашому здоров’ю; 
  • Висока теплопровідність. В мідній турці, як правило, напій прогрівається найкраще, вона рівномірно розподіляє тепло; 
  • Мідна турка - універсальний варіант. Так, саме мідна турка може використовуватися як для приготування кави на електричній плиті, так і для приготування кави на відкритому вогні - саме так часто готують каву у дорогих ресторанах. 

Як приготувати бездоганну каву у турці? 

турка

Просто наявності турки для приготування бездоганної кави недостатньо - потрібно вміти правильно її приготувати. Міцність кави напряму залежить від матеріалу, з якого її виготовляють.  

Смак кави, як кажуть справжні кавомани та фахівці, залежить напряму від форми турки, в якій готують напій. Тож варто звернути увагу, що високі, розширені донизу та завужені догори - це не просто загальноприйнятий, стандартний дизайн для турки. Така форма обумовлена необхідністю створити неповторний смак кавового напою.  

Готуючи каву в турці, будьте пильними - момент закипання напою важливо не пропустити та не переварити сам напій. Для того, щоб отримати гарну пінку в напої, треба використовувати високу джезву - тоді пінка підійматиметься повільно, додасть каві неповторного смаку, сама кава стає насиченою, а запах - ароматним та заманливим.  

Comments